Bookmark this site E-Mail us Facebook Linkedin

Uvodna riječ

Poštovani,

Osobita mi je čast pozvati Vas na seminar za poduzetnike: „Kako financirati poslovanje fondovima rizičnog kapitala“ u zajedničkoj organizaciji Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA) i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Cilj seminara je upoznati poduzetnike sa načinom ulaganja fondova rizičnog kapitala. Zahvaljujući inicijativi Vlade fondovi za gospodarsku suradnju (FGS), nedavno je osnovano pet FGS / fondova rizičnog kapitala koji su prikupili dvije milijarde kuna za ulaganje u propulzivne investicijske projekte.

Budući da se radi o zaista atraktivnoj i važnoj temi s kojom bi se svi trebali na vrijeme upoznati kako bi na vrijeme mogli pripremiti potencijalne projekte koji će moći apsorbirati raspoloživ kapital u iznosu od dvije milijarde kuna, seminari su radi bolje dostupnosti poduzetnicima organizirani u pet županijskih komora:

  • 25. svibnja 2011. u Splitu
  • 31. svibnja 2011. u Osijeku
  • 2. lipnja 2011. u Zagrebu
  • 7. lipnja 2011. u Varaždinu
  • 9. lipnja 2011. u Rijeci

Ukoliko imate propulzivno poduzeće sa velikim potencijalom rasta i u mogućnosti ste ostvariti održivu komparativnu prednost nad konkurencijom, fond rizičnog kapitala može biti pravi partner za Vas. Osim kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja i dokapitalizacije Vašeg poduzeća, fond rizičnog kapitala donosi i značajan know-how: operativno znanje i iskustvo u sektoru, podršku u pronalaženju drugih i budućih izvora financiranja, poboljšana kontrola budžeta i financija, te bolje upravljanje u odnosima sa bankarima, dobavljačima i klijentima. Primjera financiranja fondovima rizičnog kapitala nalazimo u gotovo svim sektorima, a u Hrvatskoj oni uključuju i različite firme poput proizvodnje smrznute hrane (Hlad), privatna bolnica (Akromion), maloprodajne lance (Kozmo, Aqua), distribuciju specijaliziranih proizvoda u autoindustriji (Promotehna), dostava (Overseas Express), arhiviranje dokumenata (Arhiv Trezor) i distribucija konzumne elektronike (TechnoMax).

Nadam se da ćete pored niza novih korisnih znanja i informacija iz područja investicija ponovo obnoviti postojeća i uspostaviti nova poznanstva i prijateljstva sa ljudima iz struke, investitorima i poduzetnicima te predstavnicima državnih agencija i instituta. Veselimo se korisnom i ugodnom druženju!


Mirna Marović - Predsjednica, Hrvatska Private Equity & Venture Capital Asocijacija


Ulaz za korisnike

Registriraj se za besplatan pristup forumu, newsletteru i informacijama o događanjima!

Zaboravili ste lozinku?

Registriraj se i postani novi korisnik!

Ulaz za Članove

Zaboravili ste lozinku?

Postanite novi član!

© 2005 - 2019 HVCA sva prava pridržana

Izrada Internet Stranica - Dizajn i CMS TOL TEAM

VentureXchange in SEE