Bookmark this site E-Mail us Facebook Linkedin

Organizatori

 

Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (HVCA) ima za cilj pospješiti i pojednostavniti stvaranje pogodnog okružja za private equity i venture capital investicije u Republici Hrvatskoj i regiji, te postati središnjim mjestom okupljanja svih pripadnika private equity i venture capital industrije.

HVCA općenito smatra kako su private equity i venture capital investicije važan katalizator za razvoj i rast poduzetništva, tržišta kapitala i gospodarstva, te će svojim djelovanjem poticati razvoj i promicanje investicijske kulture u Republici Hrvatskoj i regiji.

HVCA je organizator niza događanja (konferencije, okrugli stolovi, seminari za poduzetnike), a naročito bismo izdvojili zadnju godišnju konferenciju (23&24. veljače 2010., hotel Westin, Zagreb) koja se održala pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Europskog investicijskog fonda (EIF) i mnogih drugih partnera događanja okupljajući preko 350 sudionika, uključujući i vodeće domaće i strane ulagače i poduzetnike.

HVCA je također organizator izbora najboljih poduzetničkih projekta za financiranje private equity i venture capitalom, te stoga promovira ulaganje u finaliste natječaja VentureXchange South East Europe 2010.

HVCA je organizator projekta istraživanje financiranja malih i srednjih poduzetnika, što je rezultiralo knjigom urednika V. Cvijanović, M. Marović, B. Sruk: Financiranje malih i srednjih poduzetnika (2008., Binoza Press). U 2010. godini, HVCA je sudjelovala u projektu istraživanje financiranja malih i srednjih poduzetnika, uključujući i provedbu velike nacionalne ankete o financiranju poduzetnika u Hrvatskoj.

HVCA je organizirana kao neprofitna udruga, a na čelu organizacije nalazi se Predsjednica Mirna Marović. HVCA je osnovana 2004. godine, započela je sa radom 2005. godine, a od 2008. je počasni član Europske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (EVCA) te sudjeluje u radu radne skupine EVCA za zemlje Centralne i istočne Europe kao i na brojnim međunarodnim događanjima industrije.

 

  HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK) s mrežom županijskih komora nacionalna je organizacija u službi promocije i povezivanja hrvatskoga i svjetskoga gospodarstva. Ona pruža usluge i funkcionira na razini najrazvijenijih komora te ima profesionalnu stručnu službu i odgovarajuća financijska sredstva za ispunjavanje svojih zadaća.  HGK je neprofitna, javno-pravna stručna asocijacija koja služi poslovnoj zajednici s ciljem jačanja i promicanja uloge gospodarstva u Republici Hrvatskoj te time pridonosi dobrobiti društva u cjelini. U HGK djeluje Središnjica sa osam sektora, šest centara, sedam službi te brojnim udruženjima, grupacijama i zajednicama. U sastavu HGK osnovani su Stalno izbrano sudište pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Centar za mirenje i Sud časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Po regionalnom načelu ustrojeno je 19 županijskih komora i Komora Zagreb. U skladu s potrebama širenja tržišta Komora je osnovala pet predstavništava u inozemstvu i dvije poslovnice predstavništva u inozemstvu.

Procesi pristupanja asocijaciji razvijenih zemalja Europe počeli su formiranjem pregovaračkih timova za pojedina područja gospodarstva, gdje se još jedanput potvrdila nezaobilazna društvena uloga HGK, ponajprije sudjelovanjem njenih djelatnika u pregovaračkim skupinama. Svoj doprinos procesu pregovora s Europskom unijom Hrvatska gospodarska komora također daje brojnim aktivnostima lobiranja putem Predstavništva HGK u Bruxellesu te članstvom u brojnim međunarodnim gospodarskim asocijacijama. Osnivanjem Euro info komunikacijskog centra Zagreb 2003., koji 2008. godine prerasta u Europsku poduzetničku mrežu Hrvatske - Enterprise Europe Network (EEN), zajedno sa svoja četiri područna centra u županijskim komorama, HGK svojim članicama omogućuje dostupnost svih informacija o EU. Pružanjem edukacije putem seminara ona pomaže hrvatskim gospodarstvenicima u pripremi za nastup na tržištu EU te ih upoznaje s mogućnostima dobivanja sredstava iz europskih fondova.
Kako bi kvalitetnim hrvatskim proizvodima osigurala lakši proboj na domaće i svjetsko tržište, HGK je 1997. godine pokrenula Projekt vizualnog označavanja proizvoda znakovima „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“, koji su postigli izvrsne rezultate diljem svijeta, a svoju prepoznatljivost zahvaljuju spoju tradicije, inovacije i invencije domaćih stručnjaka te sustavnom razvojno-istraživačkom radu.

HGK je moderna, profesionalna institucija koja zastupa i promiče hrvatske gospodarske interese u zemlji i inozemstvu, a svojom tradicijom djelovanja dugom 158 godina predstavlja pouzdani izvor informacija svim hrvatskim tvrtkama i njihovim inozemnim partnerima. Ona nudi niz usluga, od poslovnih informacija o tvrtkama, propisima i zakonima u području gospodarstva do poslovnog obrazovanja i usavršavanja, unapređivanja kvalitete poslovanja, proizvoda i zaštite okoliša, savjetodavno i operativno podupirući svoje članice.

Vrata HGK otvorena su svim domaćim i stranim poslovnim subjektima kojima Komora pružanjem poslovnih informacija, usluga i kontakata uvijek stoji na raspolaganju.


Ulaz za korisnike

Registriraj se za besplatan pristup forumu, newsletteru i informacijama o događanjima!

Zaboravili ste lozinku?

Registriraj se i postani novi korisnik!

Ulaz za Članove

Zaboravili ste lozinku?

Postanite novi član!

© 2005 - 2019 HVCA sva prava pridržana

Izrada Internet Stranica - Dizajn i CMS TOL TEAM

VentureXchange in SEE