Skip to content
  • Početna
  • Događaji
    • CVCA Događanja
    • Događanja partnera
  • Novosti
    • Novosti s tržišta
    • Novosti o članovima
    • Objave u medijima
  • Publikacije
    • Brošure
    • Izvještaji
    • Rječnik ključnih riječi
  • O CVCA
    • O CVCA
    • Upravni odbor
    • Obavijesti
  • Članstvo
  • Kontakt
  • Početna
  • Događaji
    • CVCA Događanja
    • Događanja partnera
  • Novosti
    • Novosti s tržišta
    • Novosti o članovima
    • Objave u medijima
  • Publikacije
    • Brošure
    • Izvještaji
    • Rječnik ključnih riječi
  • O CVCA
    • O CVCA
    • Upravni odbor
    • Obavijesti
  • Članstvo
  • Kontakt

  • HR
    • EN

Juicy Marbles, portfolio tvrtka Feelsgood Capitala, lansira Kinda Salmon, proširujući suradnju u alternativnoj ribi s Revo Foods

Nastavljajući uspjeh svoje postojeće suradnje, kultni slovenski startup za alternativno meso Juicy Marbles predstavio je Kinda Salmon, file lososa dobiven fermentacijom, razvijen u suradnji s austrijskom kompanijom Revo Foods. Lansiranje označava drugi proizvod od morskih plodova koji su partneri predstavili u posljednja dva mjeseca i potvrđuje strategiju Juicy Marblesa da surađuje s vodećim inovatorima u području proteina bez životinjskog podrijetla kroz platformu Juicy Marbles & Friends.

Nakon brzog rasprodavanja Kinda Cod – alternative bakalara u cijelom fileu, od 1.000 jedinica prodanih u nešto više od sat vremena – kompanije su prepoznale snažnu neispunjenu potražnju za premium, svestranim biljnim proizvodima od ribe. Kinda Salmon predstavlja sljedeći korak u zadovoljenju te potražnje, ciljajući na potrošače koji traže realističnu teksturu, okus i kulinarsku fleksibilnost u mesno-neovisnim ribljim proizvodima.

Novi proizvod dolazi u obliku 110-gramskog filea bez paniranja, začinjenog ružičastim paprom i limunom. Proizveden od mikoproteina koristeći inovativni proces strukturiranja, Kinda Salmon osmišljen je da funkcionira kao sirov sastojak, a ne prethodno pripremljeno jelo, dopuštajući širok raspon metoda kuhanja i kulinarskih stilova. Proizvod odgovara na sve veće izazove u konvencionalnoj industriji lososa, uključujući smanjenje populacije zbog klimatskih promjena, rast cijena i ekološke zabrinutosti povezane s intenzivnim uzgojem ribe.

“Kinda Salmon savršeno se uklapa u etos našeg brenda,” izjavio je Luka Sinček, suosnivač Juicy Marblesa. “Kada je riječ o biljnim proteinima, naš je cilj ponuditi najbližu moguću alternativu cjelovitom, sirovom sastojku – nešto s čime kuhari i domaći korisnici zaista žele raditi. Odaziv na Kinda Cod jasno je pokazao da ljudi traže alternative ribi koje se osjećaju stvarno, a Kinda Salmon to i pruža.”

Osim kulinarske svestranosti, Kinda Salmon nudi i snažnu nutritivnu vrijednost. Svaki file sadrži 13 grama proteina i 191 miligram omega-3 masnih kiselina (DHA i EPA) dobivenih iz ulja mikroalgi. Također osigurava 18 % dnevnog preporučenog unosa vlakana, 30 % vitamina B6 te 40 % vitamina B12 i folata.

Proizvod je dostupan putem web stranice Juicy Marblesa u SAD-u i kroz maloprodajne partnere Revo Foodsa diljem EU. Rana povratna informacija o suradnji je vrlo pozitivna, a kupci hvale teksturu i pahuljastost proizvoda, što dodatno jača povjerenje u daljnji zajednički razvoj.

Robin Simsa, osnivač i CEO Revo Foodsa, naglasio je stratešku vrijednost partnerstva: “Vidimo zadržanu potražnju za našim proizvodima u SAD-u koju trenutno ne možemo zadovoljiti u većem obimu. Suradnja s Juicy Marblesom omogućuje nam učinkovit pristup tom tržištu, dok ostajemo fokusirani na naše ključne inovacijske snage. Suradnje poput ove ključne su dok kategorija nastavlja sazrijevati.”

Unatoč izazovnom tržišnom okruženju – uz pad prodaje biljnih mesnih i ribljih proizvoda u SAD-u od 7 % u 2024. – obje kompanije vide suradnju kao ključ održavanja zamaha u sektoru alternativnih proteina. Kako se kapital sve više steže, a očekivanja potrošača mijenjaju, partnerstva poput ovog imaju za cilj ubrzati inovacije i približiti visokokvalitetne proizvode svakodnevnim kuhinjama.

Juicy Marbles i Revo Foods vjeruju da, iako sektor ostaje relativno nišan, kolaborativni pristupi igraju ključnu ulogu u širenju prihvaćanja i oblikovanju budućnosti mesa i ribe bez životinjskog podrijetla.

Budite u toku s najnovijim vijestima!

Linkedin Facebook Twitter Youtube Envelope

Saznaj više

  • O CVCA
  • Naši članovi
  • Politika privatnosti

Događanja

  • Događanja partnera
  • CVCA događanja

Kontakt

  • Novosti
  • Kontakt

CVCA, 2023

  • Početna
  • Događaji
    • CVCA Događanja
    • Događanja partnera
  • Novosti
    • Novosti s tržišta
    • Novosti o članovima
    • Objave u medijima
  • Publikacije
    • Brošure
    • Izvještaji
    • Rječnik ključnih riječi
  • O CVCA
    • O CVCA
    • Upravni odbor
    • Obavijesti
  • Članstvo
  • Kontakt
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok